Tigerrejer og kammuslinger i karry-kokos-dej

Lækre dybstegte rejer og kammuslinger på spyd. Når man dybsteger, er det vigtigt at varme olien så meget op, at det syder og bobler, når man dypper en tandstikker i olien. Alternativt kan du bruge en frituregryde.

Ingredienser

Udstyr

otte grillspyd

Sådan gør du

Rør hvedemel, karry og kokosmel sammen. Rør vandet i melblandingen – dejen må gerne klumpe lidt.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen, og lad dem køle af.
Rens forårsløg, og skær dem i fine strimler på langs. Pluk basilikum og mynte. Skyl og flæk chilierne, fjern kernerne, og hak chilierne groft.
Bland de afkølede nudler, forårsløg, krydderurter og chili sammen til en salat.
Pil tigerrejerne, men lad halen sidde på. Vend rejer og kammuslinger i hvedemel, sæt dem på grillspyd, og vend dem i karry-kokos-dejen.
Varm en gryde med olie så meget op, at olien bobler i overfladen. Steg spyddene sprøde i olien i ca. 2 minutter. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Anret de sprøde rejer og kammuslinger med nudelsalaten, og servér med sød chilisauce og limefrugt skåret i både.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth