Tigerrejer med syltede tomater og stegte hvide asparges

Asparges og rejer er et klassisk miks på frokostbordet. Hvis du serverer retten med groft brød til, kan den gøre det ud for et let hovedmåltid.

Bemærk: De syltede tomater skal trække mindst en time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær tomaterne i halve. Skær citronen i tynde både. Snit chilien groft. Pil og halver hvidløgsfeddene. Knus kardemommebælge og spidskommen let.
Bland alle ingredienserne til de syltede tomater i en lille gryde, og lad det koge i 1-2 minutter. Sluk for varmen, og lad det trække i lagen i mindst 1 time.
Skræl aspargeserne med en tyndskræller. Skyl dem, og knæk den nederste træede ende af. Vend aspargeserne i lidt olie, og steg dem på en pande ved høj varme i ½ minut på hver side. Krydr med salt og peber.
Fjern skallen fra tigerrejerne. Skær et lille snit i ryggen af rejen, og fjern tarmstrengen. Vend rejerne i lidt olie, og steg dem på en varm pande et par minutter på hver side, til de bliver let røde.
Anret asparges med tigerrejer og lidt af de syltede tomater på toppen. Dryp med lidt af lagen fra tomaterne, og server straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth