Thai-kylling med spicy kokossauce

En helstegt kylling i asiatisk version med marinade af citrongræs, ingefær og lime. Lav en spicy kokossauce til, og servér med agurkesalat og kartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær top og bund af citrongræsset, og hak resten fint. Skræl og riv ingefær fint. Bland citrongræs og ingefær, og læg halvdelen af blandingen ind i kyllingen sammen med limefrugter skåret i kvarte.
Rør karrypasta sammen med olie, og smør kyllingen ind i halvdelen af blandingen.
Skrub kartoflerne, og kog dem i 8-10 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Læg kyllingen i en bradepande, dæk med alufolie, og steg den i ovnen i 30 minutter. Fordel kartoflerne i bunden af bradepanden, og vend dem i stegesaften. Læg kyllingen ovenpå uden alufolie, og steg kylling og kartofler i ovnen i yderligere 30-40 minutter. Læg kylling og kartofler på et fad, og dæk det med alufolie.
Hæld stegesaften fra bradepanden i en gryde. Skrab bradepanden, så du får det hele med. Tilsæt resten af citrongræs-ingefærblandingen og karrypastablandingen. Lad det simre, til det begynder at dufte.
Tilsæt bouillon, og kog i 4 minutter. Tilsæt kokosmælk, og kog i 5 minutter, til den tykner. Pres saften af limefrugten. Smag til med fiskesauce, brun farin, limesaft og evt. tamarind.
Flæk agurken; fjern kernerne, og skær den i skiver. Rens og snit forårsløg. Rør eddike sammen med salt, sukker, vand og peber; hæld det over agurken, og lad det stå lidt.
Skyl sugarsnaps, og flæk dem på langs. Vend sugarsnaps og korianderblade i agurkesalaten lige før servering.
Skær kyllingen ud, og servér med kartofler, kokossauce og agurkesalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 11. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Line Falck