Tebirkes og wienerstang med lemoncurd

Helle for at være morgenmadsgæst den dag, der bliver serveret nybagte tebirkes og wienerstang! Dejen til de to typer wienerbrød er den samme, men fyldet er forskelligt.

Bemærk: Hævetid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en lille gryde, til den er lillefingervarm. Rør gæren ud i mælken. Pisk æg, salt og sukker i, og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen let. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.
Slå dejen sammen, og rul den ud med en kagerulle på et let meldrysset bord til en stor firkant. Skær iskoldt smør i tynde skiver, fx med en ostehøvl, og fordel smørret på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel ind over smørskiverne, og læg dejen i køleskabet i 15 minutter.
Rul dejen ud til dobbelt størrelse, fold den som en kuvert, og læg den tilbage i køleskabet i 15 minutter. Gentag denne proces 2 gange.
Rør marcipan, smør og sukker sammen. Del dejen i 2, og rul hver halvdel ud til et rektangel på 20 x 50 cm.
Hak chokolade og nødder hver for sig. Smør det ene rektangel med halvdelen af remoncen i en lang stribe, og drys med nødder og chokolade. Smør det andet rektangel med remonce, så ⅔ er dækket, og fordel dernæst et lag lemoncurd oven på remoncen.
Fold siderne ind over chokoladen, og klem enderne sammen. Pensl med sammenpisket æg, drys med nøddeflager, og læg stangen på en bageplade beklædt med bagepapir. Fold det andet rektangel som en kuvert, rul ud til tredobbelt størrelse, fold igen som en kuvert, pensl med æg, drys med birkes, og skær dejen i 5 cm brede stykker. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl siderne med æg.
Lad tebirkes og wienerstang hæve lunt under et klæde i 30 minutter. Tænd ovnen på 210° varmluft. Bag tebirkes og wienerstang i ovnen på samme tid i 5 minutter, og skru så ned til 180° varmluft. Bag videre i 15-20 minutter, til bagværket er sprødt og gyldent. Wienerstangen skal muligvis bages lidt længere. Pynt den evt. med glasur.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft