Tarte tatin med rabarber, rosmarin og vaniljeis

Den franske lækkerbisken af en upside down-kage er her bagt med friskt og sødt rabarberfyld.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 200°. Rens rabarberne. Find en pande, som kan tåle at komme i ovnen. Skær rabarberne til i længden, så de passer ned i bunden af panden. Læg dem til side.
2Smelt rørsukker på panden ved svag varme. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt honning, rosmarin, vaniljekorn og smør, og lad blandingen bruse op.
3Tag panden af varmen, og læg rabarberne ned i sukkermassen, til panden er dækket – pas på, sukkermassen er meget varm! Sigt majsstivelsen henover.
4Skær butterdejen til, så den passer til panden, og læg den oven på rabarberne. Tryk den forsigtigt ned langs pandens indvendige kant, og bag tærten i 15-20 minutter i ovnen, til dejen er sprød og gylden.
5Lad tærten hvile i 5-10 minutter, og vend den herefter ud på et fad, så butterdejen ligger i bunden, og rabarberne ligger øverst. Brug en paletkniv, hvis rabarberne hænger fast i panden. Servér tærten lun med flødeskum eller rørt vaniljeis.

Tip!

Har du ikke en pande, der kan tåle at komme i ovnen? Så kan du smelte ingredienserne i en almindelig pande og samle tærten med rabarber og butterdej i et ovnfast fad og bage den færdig i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Lea Kaae Hansen