Tarte tatin med cherrytomater

En tarte tatin er en tærte, som vendes på hovedet, når den kommer ud af ovnen. Denne opskrift er med tomater, og du får både en smuk tærte og et velsmagende måltid.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en mellemstor tykbundet pande, der kan gå i ovnen. Pil og hak løgene, og steg dem på panden i 4-5 minutter.
Drys sukker over, og rør, til det karamelliserer. Skyl og halvér tomaterne, klem kernerne ud, og læg tomaterne i karamellen på panden med skærefladen nedad. Lad dem simre i ca. 10 minutter.
Hæld balsamico på, og lad det simre i 2-3 minutter. Drys med salt, peber og plukket timian.
Rul butterdejen ud i en 3 mm tyk cirkel, der er lidt større end panden. Prik huller i dejen med en gaffel, og læg dejen over tomaterne.
Skub kanten af dejen ned langs indersiden af panden. Sæt panden i ovnen, og bag tærten i 20-25 minutter, til dejen er gylden og puffet op.
Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle lidt af i 10 minutter. Læg en stor tallerken eller et fad, som er større i omkreds end selve panden, hen over panden.
Hold fast i tallerkenen med den ene hånd og i panden med den anden, og vend, så panden er øverst med bunden i vejret, og tærten falder ud på tallerkenen.
Servér lun, evt. med et ekstra drys friske urter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 24. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth