Tærte med broccoli, bacon og gedeost

En tærte er god hverdagsmad, der er nem at lave og smager skønt. Denne version er med broccoli, bacon og gedeost, der tilsammen giver en skøn smag.

Bemærk: Hviletid, tærtedej: Mindst 1 time.

Ingredienser

Udstyr

tørrede bønner eller linser til formen

Sådan gør du

Skær smørret i små stykker. Smuldr det i de 2 slags mel. Saml dejen med yoghurten uden at ælte den mere end højst nødvendigt.
Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time (gerne natten over).
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel.
Læg bagepapir oven på dejen, og fyld den med bønner eller linser, så siderne ikke glider ned under bagningen. Bag tærtedejen i en 200° varm ovn i ca. 8 minutter, til kanterne er let gyldne.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Kog dem i 2 minutter. Tilsæt de frosne ærter, og kog i yderligere 1 minut. Hæld vandet fra.
Fordel grøntsagerne på tærtebunden. Pisk æg og fløde sammen, og krydr med presset hvidløg, salt og peber. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne.
Læg skiver af gedeost oven på tærten, og drys med bacontern. Bag tærten i ovnen i 30 minutter ved 210°.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck