Svinemørbrad på spyd med kartofler og tomatsalat

Der er krydrede kødspyd på menukortet i de fleste middelhavslande – i denne lækre opskrift er spyddene med svinemørbrad. Nyd dem med saltkartofler og en frisk tomatsalat.

Bemærk: Marineringstid: Mindst 1 time.

Ingredienser

Udstyr

grillspyd

Sådan gør du

Pil og knus hvidløg. Bland hvidløg med paprika, spidskommen, chili, rødvinseddike og olivenolie i en skål.
Afpuds mørbraden for fedt og sener. Læg kødet i skålen med kryddermarinaden, og lad det trække i minimum 1 time i køleskabet.
Skær kødet i mindre stykker, og fordel dem på spyddene sammen med chorizoskiver.
Grill spyddene på en grill eller en pande i ca. 3 minutter på hver side.
Skyl kartoflerne. Hæld vand og salt i en gryde, og kog kartoflerne 10 minutter under låg. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække endnu 10 minutter under låg i vandet.
Hæld vand og salt fra, og fordel kartoflerne på en bageplade, så de tørrer og bliver hvide.
Rens og hak chili fint. Skyl og hak mynte og persille fint. Riv skallen, og pres saften af citronen. Bland chili, krydderurter, citronskal, citronsaft og olivenolie i en skål. Smag til med salt og peber. Dryp spyddene med lidt chilisalsa.
Skyl og skær tomater i skiver. Top med skyllet rucola, og fordel lidt chilisalsa over.
Servér spyddene med saltkartofler, tomatsalat og resten af salsaen.

Tip!

Skift svinekødet ud med lamme- eller oksekød, og supplér evt. med peberfrugt, tomater og squash skåret i mundrette bidder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 29. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen