Svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat

En rigtig klassiker i det danske køkken!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°. Skræl kartofler, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt.
Bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er møre og gyldne.
Afpuds mørbraden for sener, og skær forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg parmaskinke helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten.
Rør flødeost sammen med presset hvidløg, finthakket persille, fintrevet citronskal, salt og peber. Fyld mørbradslommen med flødeostblandingen, og fold parmaskinken stramt omkring mørbraden (brug evt. lidt kødsnor til at holde det hele sammen).
Læg mørbraden på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i 35 minutter. Tænd for ovnens grillfunktion, og giv mørbraden yderligere 5 minutter, til skinken er sprød. Lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
Rens bladselleri, og skær dem i tynde skriver. Skyl æblerne, og skær dem i tern. Skyl og halvér vindruerne, og bland dem sammen med bladselleri og æbler i en skål.
Rør en dressing af olivenolie, eddike, honning, sennep, salt og peber, og vend den i skålen.
Rist valnøddekernerne let på en tør pande, og drys dem over salaten inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 7. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann