Sushiruller med asparges og rejer

Hjemmelavet sushi er ikke spor svært! Der skal klemmes og rulles lidt, men det er også det eneste, som er lidt udfordrende ved denne ret.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på pakken. Rør forsigtigt risvineddike, sukker og salt i de kogte ris. Fordel risene i et jævnt lag i et stort fad, og lad dem køle helt af.
Skær agurken i aflange stave, som er 10 cm lange. Fjern kernerne. Rens forårsløgene, og skær dem i meget tynde strimler. Bræk den nederste træede ende af aspargeserne, og kog aspargeserne i en gryde med letsaltet vand i 2 minutter. Skær aspargeserne til, så de er 10 cm lange. Klem rejerne fri for væde.
Læg bambusmåtten på et skærebræt. Fyld en lille skål med vand, og stil den ved siden af skærebrættet. Læg 1 tangplade med den blanke side nedad på bambusmåtten. Dyb fingrene i skålen med vand, så risene ikke hænger fast.
Fordel halvdelen af risene i et jævnt lag på ⅔ af tangpladen (lad kanten være fri),og pres risene godt sammen. Læg agurkestave, forårsløg, asparges og rejer på tværs hen over midten af risene.
Start med at rulle tangpladen fra den modsatte side af sammenføjningen. Det vil sige, at du skal rulle væk fra dig selv. Mens rullen ligger i bambusmåtten med sammenføjningen nedad, klemmer du let om rullen for at lukke sammenføjningen.
Lad rullen hvile i bambusmåtten i 2 minutter. Dyp en skarp kniv i skålen med vand, og skær rullen i 7-8 stykker. Fortsæt med at lave ruller på samme måde.
Anret sushistykkerne på tallerkener, og servér med wasabi, syltet ingefær og sojasauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft