Suppe med kylling, rodfrugter og bacon

Den fyldige og mættende suppe med kylling, sprød bacon og smæk på grøntsagerne luner godt i kulden og giver en dejlig rødme i kinderne.

Ingredienser

Sådan gør du

1Kog kyllingefileterne i 10 minutter i hønsebouillon.
2Læg kyllingefileterne til side, og si hønsebouillonen over i en skål. Hæld hønsebouillonen tilbage i gryden, så den nu ligner en klar suppe. Bring suppen i kog.
3Skræl bagekartofler, gulerødder og persillerødder, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i suppen i ca. 14 minutter, til de er netop møre.
4Rens og snit bladselleri. Skyl og pluk persille. Vend bladselleri i suppen sammen med persille og plukkede timianblade.
5Rens og snit porrerne. Pluk kyllingefileterne i mindre stykker med en gaffel eller med fingrene.
6Vend porrer og kyllingestykker i suppen. Kog i 2 minutter, og smag til med salt og peber.
7Steg bacon sprødt på en tør pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Bræk den sprøde bacon i små stykker, og drys dem over den rygende varme suppe. Servér med lunet brød.

Tip!

Suppen kan fryses ned i mindre portioner, som du kan tø op om morgenen og varme op, når du kommer hjem efter en lang dag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic