Suppe med bagte tomater og peberfrugt

Når du bager grøntsagerne til din tomatsuppe, får de en dybere og lidt sødere smag.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 200°. Rens peberfrugterne, halvér dem, og fjern kernerne. Skyl og hak tomaterne. Pil og hak rødløg.
2Læg peberfrugter, tomater og rødløg på en bageplade beklædt med bagepapir, sammen med pillede hvidløgsfed. Vend grøntsagerne med ⅓ af olien, salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 1 time. Vend rundt i blandingen undervejs.
3Skyl persillen. Blend de bagte grøntsager i en blender eller foodprocessor sammen med persille og resten af olivenolien, til konsistensen er ensartet og cremet. Smag til med salt og peber.
4Hæld suppen i en gryde, og tilsæt bouillon, til suppen har den konsistens, du bedst kan lide.
5Blend ingredienserne til pestoen sammen i en blender eller minihakker. Smag til med salt og peber.
6Servér suppen med pesto og feta som topping, og spis brød til.

Tip!

Brug evt. basilikum eller persille i stedet for ramsløg til pestoen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Ditte Ingemann