Stribet tigerkage i springform

En skærekage med tigerstriber giver pote, når du skal imponere høj og lav. Lav striberne ved helt enkelt at hælde en mørk og en lys dej skiftevis i springformen uden at røre rundt.

Bemærk: Afkøling: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smelt smør i en lille gryde, og lad det køle en smule af.
Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør kanterne.
Pisk æg og sukker sammen med et almindeligt piskeris (ikke elpisker) i en skål, indtil massen bliver cremet. Rør det smeltede smør i, og tilsæt hvedemel og salt. Rør dejen jævn og glat.
Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål.
Rør vaniljesukker i den ene portion dej, og rør kakao i den anden, så du får en lys og<br /> en mørk kagedej.
Læg skiftevis store spiseskefulde af den lyse og den mørke dej i formen, indtil al dej er brugt. Der skal ikke røres mere herefter – så bevarer kagen bedst sit marmorerede udseende.
Bag kagen i ovnen i 35 minutter. Den må gerne være blød i midten. Stil formen til afkøling på en rist, og sæt den herefter på køl i mindst 2 timer. Skær kagen i mindre stykker, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft