Marmorkage – klassisk opskrift

Marmorkage er en skærekage med tigerstriber. Lav striberne ved helt enkelt at hælde en mørk og en lys dej skiftevis i springformen uden at røre rundt. Du kan også bage marmorkagen i en sandkageform.

Marmorkage – klassisk opskrift
0-30 min.

(7)

March 23, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Afkøling: Mindst 2 timer.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tip!

Vil du gerne have den klassiske form? Så bag kagen i en sandkageform på 1 liter. Giv den i så fald 45-50 minutter i ovnen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til opskriften på marmorkage

Marmorkage er en sand klassiker, når det kommer til de gode, gammeldags skærekager. Den lækre kage med det flotte mønster er da også ganske simpel at bikse sammen. Den er nemlig en kombination af sandkage og chokoladekage, hvis eneste forskel er, at der er vaniljesukker i den ene kagedej og kakaopulver i den anden. Så du behøver ikke bruge ret lang tid i køkkenet, før der er duftende, lun marmorkage til kaffen!

Hvordan får marmorkagen sit flotte mønster?

Du behøver faktisk ikke at gøre andet end at hælde dejene sammen, som opskriften foreskriver. Men vil du være ekstra sikker på, at mønsteret viser sig, når du skærer i kagen, kan du køre et lille træspyd i zigzag-mønster igennem den rå kagedej, når du har hældt den i formen. Rør ikke så meget, at dejene blander sig helt sammen.

Kan jeg fryse marmorkage?

Du kan sagtens fryse marmorkage. Lad kagen tø op ved stuetemperatur, og varm den ikke i ovnen. Så bliver den nemlig nemt tør i kanterne.

Hvor længe kan marmorkage holde sig?

Marmorkagen holder sig frisk i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i 5-6 dage. Den bliver hurtigere tør, hvis du opbevarer den på køl – det er dog nødvendigt, hvis du har toppet den med glasur eller frosting, der indeholder æg eller mejeriprodukter.

Marmorkage med chokolade

Skal marmorkagen være ekstra luksuriøs, kan du skifte kakaopulveret ud med mørk chokolade. Brug ca. 75 g smeltet chokolade til opskriften til 10 personer.

Marmorkage med appelsin

Hvis du vil give den klassiske marmorkage lidt ekstra, kan du tilføje en smule revet appelsinskal. Enten blot til chokoladedejen eller inden du deler de to kagedeje.

Marmorkage med glasur

Har du lyst til et lag glasur ovenpå din nybagte marmorkage? Rør en glasur af vand, flormelis og evt. kakaopulver, eller prøv denne opskrift på marmorkage med glasur:

Prøv også: Klassisk choko-kokoskage med glasur

Måske du også kan li'