Strawberry daiquiri-cheesecake med rom og lime

Syrlig lime og hvid rom giver den fløjlsbløde ostecreme en frisk og voksen smag.

Bemærk:Hviletid på køl: I alt ca. 5 timer. Kagen kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl indtil servering.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 18 cm i diameter
lagkageplast/konditorfolie (fås i isenkrambutikker)

Sådan gør du

1Knus kiksene, hak mandlerne groft, og ælt det godt sammen med det bløde smør – brug hænderne. Læg bagepapir i bunden af springformen, og sæt lagkageplast rundt langs kanten. Pres kiksemassen sammen i bunden af formen, og stil den på køl i 1 time.
2Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Opvarm 4 spsk. rom i en lille gryde, men uden at det koger. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i rommen. Riv skallen og pres limefrugten. Tilsæt limesaft. Afkøl i 5 minutter.
3Pisk flødeost, cremefraiche, flormelis og fintrevet limeskal luftigt med en elpisker. Rør 1 spsk. af flødeostblandingen ned i romblandingen, og vend herefter denne blanding over i skålen med resten af flødeostblandingen, så du får en ensartet masse.
4Pisk fløden til skum. Bland flødeskum og flødeostblandingen sammen med let hånd, og smag til med 1-2 spsk. rom.
5Fordel cheesecreamen oven på kiksebunden, og stil kagen på køl i mindst 3 timer.
6Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Rens jordbær, skær dem i mindre stykker, og kog dem i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn i 8 minutter.
7Blend jordbærrene til fin puré i en blender, og hæld puréen gennem en finmasket si tilbage i gryden. Giv det et kort opkog. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i jordbærpuréen. Lad blandingen køle af i 10 minutter.
8Fordel den afkølede jordbærgelé i et tyndt lag oven på cheesecaken, og sæt den hurtigt tilbage på køl i ca. 1 time, til geléen er stivnet.
9Pynt kagen med halverede jordbær, evt. blomster, frysetørrede jordbær og fintrevet limeskal. Servér kold.

Tip!

Smag selv cheesecaken til med mere eller mindre rom. Smagen af rom er ikke så gennemtrængende, når kagen har været på køl, den bidrager blot med en diskret smag af alkohol.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft