Stjernebrød med kanelremonce og chokolade

Du plejer nok at flette dem af lange, smalle papirstrimler, men denne julestjerne er foldet og snoet af en sød gærdej med kanelremonce og chokolade. Den kan helt klart anbefales!

Bemærk: Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Rør salt, sukker, æg, vaniljesukker og kardemomme i.
Smuldr smørret i halvdelen af melet med fingrene, og rør det i mælken. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat, evt. på en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Rør smør, farin og kanel sammen. Hak chokolade groft. Del dejen i 4 lige store stykker. Rul dem ud med en kagerulle på et meldrysset bord til 4 cirkler med en diameter på 25 cm.
Læg 1 cirkel på en bageplade beklædt med bagepapir, smør den med ⅓ af kanelremoncen, og drys med ⅓ af chokoladen.
Læg 1 dejcirkel ovenpå, og gentag processen med remonce og chokolade. Fortsæt på samme måde, og slut af med en dejcirkel uden remonce og chokolade.
Skær dejen til, så den bliver helt rund, brug evt. en tallerken til at skære efter. Placér et glas på 6-7 cm i diameter i midten af dejen, og skær 4 snit fra glassets kant og ud til dejens kant, så dejen deles i 4 lige store stykker. Skær hvert felt i yderligere 4 lige brede stykker, så der bliver 16 snit i alt.
Løft 2 snit ad gangen, og sno dem væk fra hinanden. Pres enderne fra de 2 snit sammen, så dejen hæfter sammen i spidsen. Fortsæt hele vejen rundt, så stjernen får 8 takker.
Pensl kagen med sammenpisket æg, og lad den efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 175°. Bag kagen i ovnen på nederste rille i 15-20 minutter. Afkøl let. Drys evt. med flormelis.

Tip!

Søg på ”Stjernebrød med nutella og peanuts” på SPIS BEDREs YouTube-kanal, hvis du ønsker at se en video af, hvordan en stjernekage skal foldes.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 29. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft