Stikkelsbær-marmelade med hyldeblomst

Den hemmelige ingrediens
Hvis man ikke lige ved det, er det svært at gætte, der er hyldeblomst i marmeladen. Men den hemmelige ingrediens giver et skønt, blomsteragtigt strejf i smagen.
Pluk stikkelsbærrene direkte fra busken i juni og juli, og forlæng glæden ved at hælde herlighederne på glas. Hvis du plukker bærrene, mens de endnu er grønne og lidt umodne, har de en skøn, syrlig smag, som passer helt perfekt med hyldeblomstsaftens sødme. Du kan også bruge stikkelsbær fra frost – kig efter dem i supermarkedet frysedisk.

Se også vores andreopskrifter på marmelade med syltesukker


Vidste du? 
Forbinder du mest sukker med sødme og energi? Faktisk er sukker mere end det, for sukker er også med til at give konsistens og volumen i mange fødevareprodukter. I denne sylteopskrift bidrager sukkeret også med sine fugtighedsbevarende og konserverende egenskaber. Smagen fra bærrene bliver fremhævet, og sukkeret er med til at bevare marmeladens smukke farve.



Vild med at sylte? Få flere opskrifter og information om Dansukkers produkter pådansukker.dk/sylteskolen


Ingredienser

Sådan gør du

1Nip stikkelsbær, og læg dem i en gryde sammen med hyldeblomstsaft og en flækket vaniljestang.
2Drys Dansukker syltesukker over stikkelsbærrene, og kog ca. 15 minutter, til bærrene er møre.
3Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas, og sæt dem til afkøling.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:10. juli 2018

Opskrift:Annonce

Fotograf:Annonce