Stegte svinekoteletter og rodfrugter med crumble

Alle rodfrugter er egnet til ovnbagning, så lav gerne din egen favoritblanding. Persillerod, jordskokker og rødbeder kan fx også indgå i blandingen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartofler, gulerødder, pastinak og knoldselleri, og skær dem i grove stykker. Fordel rodfrugterne i en lille bradepande eller et ovnfast fad. Vend dem med hakket timian, salt og peber, og dryp olivenolie over.
Bag rodfrugterne i en 200° varm ovn i 20-25 minutter.
Blend eller hak brødet til grove krummer. Hak hasselnødderne groft, og bland brødkrummerne med hakkede nødder, græskarkerner og revet cheddarost.
Fordel blandingen over de ovnbagte rodfrugter. Skær smørret i tern, og fordel dem oven på retten. Sæt fadet tilbage i ovnen i 15-20 minutter, til crumblen er sprød og gylden.
Krydr svinekoteletterne med salt og peber. Opvarm en grillpande, til den er gloende varm. Steg koteletterne ganske kort, så de får grillstriber på begge sider.
Tag en almindelig pande frem, og opvarm den med smør og olie. Steg koteletterne 2 ad gangen i 3-4 minutter på hver side, til de er lige akkurat gennemstegte.
Pynt med skyllede persilleblade, og servér med de bagte rodfrugter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft