Stegte sild i eddike med tranebær

Stegte sild i eddike er en sikker vinder på det traditionelle frokostbord. De soltørrede tranebær giver smagen et lille tvist.

Bemærk: Trækketid: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Klip finnerne af sildefileterne, og fjern eventuelle ben. Skyl sildefileterne, og dup dem tørre.
Vend fileterne i en blanding af rugmel, salt og peber, og lad dem hvile lidt, så paneringen kan få lov at sætte sig.
Steg fileterne i smør på en varm pande i 3-4 minutter på hver side. Læg dem i et fad.
Bring eddike, sukker, vand, tranebær, laurbærblade og peberkorn i kog i en kasserolle, og lad lagen koge, til sukkeret er opløst.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Fordel løgskiverne oven på sildene i fadet, og hæld den varme eddikelage over.
Lad sildene trække i lagen i mindst 30 minutter.
Pynt med dild lige før servering, og servér med godt rugbrød til.

Tip!

De stegte sild i eddike kan med fordel laves 1-2 dage i forvejen, så de kan suge smag fra lagen i længere tid. Sildene holder sig fint i lagen i ca. 1 uge i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck