Stegt havtaske med spinat og rejer

Havtaske er en udsøgt fisk med fast, hvidt og meget smagfuldt og magert kød.

Bemærk: Du bestemmer selv, om du vil bruge tid på at pille rejerne – eller springe over, hvor gærdet er lavest, og lade fiskehandleren gøre arbejdet for dig. Hvis du vil pille rejerne selv, skal du bruge 400 gram pil selv-rejer.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Skær havtaskefileten i skiver på ca. 1 cm, og læg dem til side.
2 Hak rosmarinen, og rør den sammen med ¼ af olivenolien, salt og peber. Læg fisken i rosmarinmarinaden.
3 Vend rejerne med ¼ af olien, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
4 Skyl spinaten godt, og lad den dryppe godt af i en sigte.
5 Pil og snit hvidløget i fine skiver, og steg dem på en varm pande i ¼ af olien, til de er let gyldne. Læg spinaten på panden, vend det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
6 Tør panden af, og varm den op igen med den sidste ¼ af olien. Steg de marinerede fiskestykker i ca. 1 minut på hver side.
7 Anret spinaten på 4 tallerkener, top med stegt havtaske og rejer, og krydr med salt og peber. Server retten med citronbåde til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth