Stegt havtaske med spinat og rejer

Havtaske er en udsøgt fisk med fast, hvidt og meget smagfuldt og magert kød.

Bemærk:Du bestemmer selv, om du vil bruge tid på at pille rejerne – eller springe over, hvor gærdet er lavest, og lade fiskehandleren gøre arbejdet for dig. Hvis du vil pille rejerne selv, skal du bruge 400 gram pil selv-rejer.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skær havtaskefileten i skiver på ca. 1 cm, og læg dem til side.
2Hak rosmarinen, og rør den sammen med ¼ af olivenolien, salt og peber. Læg fisken i rosmarinmarinaden.
3Vend rejerne med ¼ af olien, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
4Skyl spinaten godt, og lad den dryppe godt af i en sigte.
5Pil og snit hvidløget i fine skiver, og steg dem på en varm pande i ¼ af olien, til de er let gyldne. Læg spinaten på panden, vend det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
6Tør panden af, og varm den op igen med den sidste ¼ af olien. Steg de marinerede fiskestykker i ca. 1 minut på hver side.
7Anret spinaten på 4 tallerkener, top med stegt havtaske og rejer, og krydr med salt og peber. Server retten med citronbåde til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth