Stegt flæsk med persillesauce, kartofler og råkostsalat

Her får du en ægte dansk klassiker, der smager ligesom mormor lavede den.

Bemærk: Ovntid: 30-40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Fordel flæskeskiverne på en bageplade med bagepapir.
Steg dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er gyldne. Vend dem undervejs. Læg dem på et stort fad, og drys med salt.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hold dem varme.
Skyl gulerødderne, og riv dem groft. Del spidskålen i kvarte, og riv dem groft.
Læg gulerødder og spidskål i en skål, og dryp med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i, så du får en tyk melbolle. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker. Tilsæt mere mælk, når blandingen tykner.
Krydr med muskatnød. Tag saucen fra varmen, når den er let tyktflydende.
Skyl og hak persille. Smag saucen til med salt og peber, og rør masser af hakket persille i.
Servér det stegte flæsk med de kogte kartofler, persillesauce og et drys persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft