Steak med persillebearnaise og pastinakfritter

Flot dig med et par gode steaks, og servér med sprøde rodfrugtfritter og en ægte bearnaise.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakkerne, skær dem i kvarte på langs, og vend dem med lidt olie. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter.
Skyl og hak persillen, og sæt den til side. Pil og hak skalotteløget. Hak estragon. Kog skalotteløg, etragon, eddike og vand sammen i en gryde, til al væden er fordampet.
Tag gryden af varmen, og pisk æggeblommen i. Smelt smørret i en kasserolle, og hæld det i saucen lidt ad gangen, mens du pisker kraftigt, til konsistensen er jævn og tyk.
Tilsæt den hakkede persille. Blend saucen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm, evt. over vandbad, eller pak den ind først i folie og så et viskestykke.
Varm olie op i en gryde.
Vend først de forbagte pastinakker i sammenpisket æg og dernæst i en blanding af majsmel og parmesan. Steg dem sprøde og gyldne i olien, og afdryp på køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber.
Krydr steaksene med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en pande ved kraftig varme i 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelse. Servér med pastinakfritter og persillebearnaise.

Tip!

Fritter kan laves af alle typer rodfrugter eller en delikat blanding – fx persillerødder, kartofler og knoldselleri.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic