Sprøde surdejsboller med fuldkorn

Surdejen giver en saftig krumme og en fyldig smag til disse lækre boller. Rør surdejen sammen dagen før – så kan du bage lækre boller næste dag!

Bemærk: Hviletid, surdej: Natten over. Hævetid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

muffinforme af silikone

Sådan gør du

Opløs gæren i kærnemælk, og rør mel i blandingen.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur til dagen efter.
Rør surdejen op med vand og salt. Tilsæt de 2 slags mel, og ælt dejen, til den er smidig – gerne på en røremaskine.
Fordel dejen i muffinforme af silikone, og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
Klip et kryds i toppen med en ren saks. Bag brødene i ovnen ved 225° i 15 minutter, til de er gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 11. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Inge Skovdal, Skovdal Nordic