Sprøde chili cheese tops og cremede flødeostekugler

Lækre snacks til et køligt glas hvidvin
Ost og vin klæder hinanden godt, og disse to varianter af ostekugler skal nok få dine gæster til at spærre øjnene op når de serveres med hvidvin til. Nyd dem som en lækker snack eller som del af et tapasbord.

Hvidvin er et skønt match
Forkæl din smagssans med den helt perfekte vin til dine hjemmelavede ostesnacks. Vi foreslår en  Viña Albali Verdejo Rueda, som har den smukkeste lyse citrusfarve og en smag, som er frisk og tør med et strejf af både stikkelsbær og hvide ferskner. Vinens karakter gør den til det helt rigtige valg til Chili cheese tops og flødeostekugler.

Sæt  Viña Albali Verdejo Rueda  på indkøbslisten, og tag i  Føtex  eller Bilka, hvor vinen netop nu er sat ned til 45 kr. pr. flaske.


Livsglæde tappet på flaske
Verdejo-druen er dyrket af Solís-familien på deres vingård i Rueda nordvest for Madrid. Her laver de behagelige og frugtrige vine, der både frembringer glæde og repræsenterer deres lands passion og kærlighed til det smukke i livet.



Ingredienser

Sådan gør du

1Hak de syltede jalapenos fint. Afdryp krebsehalerne, og hak dem groft. Bland de to slags ost, jalapenos og krebsehaler sammen i en skål, og krydr let med salt og peber. Form osteblandingen til små kugler, og tryk dem godt sammen. Læg dem på køl i 2 timer, til de er helt kolde.
2Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen. Hæld hvedemel og rasp i hver sin dybe tallerken. Krydr hvedemelet med salt. Rul først ostekuglerne i hvedemel, så de er helt dækkede. Vend så ostekuglerne i æg og derefter i rasp.
3Hæld olien i en gryde, og varm den op til 175°. Tjek temperaturen med et sukkertermometer. Steg ostekuglerne et par stykker ad gangen i den varme olie, til de er gyldne. Tag dem op af gryden med en hulske, og læg dem til afdrypning på en tallerken med fedtsugende papir.
4Rør mayonnaise sammen med wasabi, og smag til med salt og limesaft.
5Anret de varme ostekugler med en lille top wasabicreme og et drys flagesalt, og servér med et glas hvidvin, fra området Rueda i Spanien, som en lille appetizer.
6Rør flødeost og mascarpone sammen i en skål. Riv cheddarosten på den fine side af et rivejern (læg evt. osten i fryseren 30 minutter før, så er den lettere at rive). Rør cheddarost og finthakket purløg i flødeosten, og krydr med citronskal, paprika, salt og peber. Sæt ostemassen på køl i mindst 30 minutter.
7Skyl og hak persille, dild og purløg fint, og bland det sammen i en skål.
8Form flødeosteblandingen til små kugler, og tril dem i krydderurteblandingen. Opbevar ostekuglerne på køl indtil servering.
9Servér ostekuglerne sammen med knækbrød, halverede friske figner og et glas kølig hvidvin fra området Rueda i Spanien.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:26. august 2018

Opskrift:Annonce

Fotograf:Annonce