Sprød kartoffeltærte med bacon

En kartoffeltærte er ægte hyggemad lavet med billige ingredienser, som ikke slår bunden ud af budgettet.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og skyl i koldt vand.
2 Læg bacon på en kold pande, og tænd for varmen. Steg baconen, til den er gylden og sprød.
3 Skær squashen i små tern. Pil og hak rødløg. Vend de kogte kartoffeltern, bacon, squash og rødløg sammen, og krydr med hakket timian, salt og peber.
4 Rør æg, hytteost og ost sammen, og krydr med salt og peber.
5 Læg tærtedejen i formen. Fordel først kartoffelfyldet i tærtebunden, og hæld så æggemassen over.
6 Tænd ovnen på 200°, og bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden, og fyldet virker fast. Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden servering. Server evt. tærten med en grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft