Sponge cake med rabarber og smørcreme

Den ser solid ud, men sponge cake er en overraskende let og luftig kage. Læg skønne bagte rabarber og smørcreme mellem lagene – det smager fantastisk!

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 20 cm i diameter
1 sprøjtepose med rund tylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Rør æggene i 1 ad gangen. Sigt mel og bagepulver ned i skålen til de våde ingredienser. Rør dejen forsigtigt sammen.
Smør springformen, og hæld dejen i formen. Bag den i ovnen i ca. 35 minutter, til den er fast. Lad den køle af.
Rens rabarber, og skær dem i 2 cm store stykker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med sukker. Bag dem i ovnen i 15 minutter ved 180° sammen med kagen. Lad dem køle af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smørret med vaniljekorn, til det er luftigt. Pisk flormelis i lidt ad gangen. Fyld smørcremen i sprøjteposen.
Skær kagen over 2 gange, så du får 3 kagebunde. Læg et lag smørcreme og bagte rabarber på de 2 nederste kagebunde. Saml kagen, og fordel smørcreme og bagte rabarber på toppen.

Tip!

Kagen kan bages i en større springform, men så skal du kun dele den i to bunde. Brug evt. et stykke sytråd, og lav et flot snit.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth