Spinattærte med skinke og grøn salat

Spinattærte med en sprød grøn salat er nem og mættende hverdagsmad, som hele familien kan lide.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet form med løs bund, ca. 20 x 20 cm
tørrede hvide bønner til formen

Sådan gør du

1 Skær smør i små tern, og smuldr det i de 2 slags mel. Saml hurtigt dejen med yoghurt, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 1 time.
2 Rul dejen ud, og læg den i en smurt form.
3 Prik bunden med en gaffel, og dæk den med bagepapir. Fordel bønner ovenpå, så dejen ikke glider ned ad kanten under forbagningen. Bag bunden i en 200° varm ovn i 10 minutter.
4 Skyl spinaten, og blanchér den i spilkogende, saltet vand i 1 minut. Afdryp og afkøl i en sigte, og dup spinaten tør.
5 Pisk æg, cremefraiche og fløde sammen. Rør knust hvidløg og fennikelfrø i.
6 Skær skinken i strimler, og vend dem i blandingen sammen med spinaten. Fordel fyldet i tærtebunden, og bag tærten i ovnen i 20 minutter ved 225°.
7 Skyl og snit salat og peberfrugt. Pil og hak løget. Bland eddike, olie, salt og peber, og vend det med salatgrøntsagerne i en skål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth