Speltbrød med gulerødder og hørfrø

Rør dejen sammen om aftenen, inden du går i seng, og sæt den på køl. Så kan familien stå op til friskbagt brød om morgenen.

Bemærk: Hævetid på køl: 8 timer, gerne natten over. Hævetid: ½. Bagetid: 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt revne gulerødder, hørfrø, salt, sirup, olie og de 2 slags mel, og rør det hele sammen, til konsistensen er som tyk havregrød.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den langtidshæve i køleskabet i mindst 8 timer (eller gerne natten over).
Tag dejen ud af køleskabet, form den til et brød, og læg den på en bageplade med bagepapir. Dæk brødet med et rent viskestykke, og lad det hæve et lunt sted i ½ time.
Tænd ovnen på 250º, og sæt en bradepande ind nederst i ovnen, mens den varmer op.
Sæt bagepladen med brødet ind i ovnen over bradepanden. Hæld 2 dl vand i bunden af bradepanden, og luk straks ovnlågen. Skru samtidig ovnvarmen ned til 200º. Bag brødet i ovnen i 35-40 minutter. Afkøl på en bagerist.

Tip!

Har du efter et par dage stadig rester tilbage af brødet, smager det godt ristet eller serveret som arme riddere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft