Spansk tortilla med tomatsalat

Den spanske tortilla er en slags kartoffelpandekage med æg.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løgene. Skær de kogte kartofler i grove tern. Steg kartofler og løg i olie i en dyb pande i 5-6 minutter, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber.
Pisk æggene og hakket purløg sammen i en skål. Vend de stegte kartofler og løg i æggeblandingen.
Tør panden af, og opvarm den på ny med lidt ekstra olie. Hæld æggeblandingen på panden, og skru ned til middel varme. Lad omeletten stege i 8-10 minutter, til den er fast i kanterne.
Læg en tallerken over panden, vend omeletten over på tallerkenen, og lad den glide tilbage på panden, så den bliver flot stegt på den anden side – det tager 5-6 minutter. Lad tortillaen afkøle let, og skær den i trekanter.
Skyl tomaterne, skær dem i både, og vend dem med citronolie, hakket purløg, salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig