Spaghetti med grønkål, purløg og røget laks

Træt af den sædvanlige omgang spaghetti med kødsauce? Så skal du prøve at pifte spaghettien op med røget laks og den super sunde grønkål, som er sprængfyldt af fibre og antioxidanter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens og skyl grønkålen, og skær den grove stok fra. Hak grønkålsbladene groft med en skarp kniv. Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.
Opvarm en dyb (sautere)pande med smør, og steg de 2 slags løg i 2-3 minutter ved middel varme. Tilsæt æbleeddike, og lad det koge ind.
Kom den hakkede grønkål på panden, og steg videre i et par minutter, til grønkålen lige akkurat falder sammen. Tilsæt fløden, skru op for varmen, og kog saucen igennem. Krydr godt med salt og peber.
Kog spaghettien i en gryde med letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Skær laksen i tynde strimler, og vend den i grønkålssaucen sammen med den afdryppede spaghetti. Smag til med citronsaft. Anret i dybe tallerkener, og drys med hakket purløg.

Tip!

I supermarkedet kan man fra oktober og ofte helt frem til marts måned finde poser med frisk grønkål, som allerede er skyllet, ribbet og hakket. Det er nemt at gå til, og kvaliteten er fin.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft