Spaghetti med blåmuslinger i tomatsauce

Muslinger er vældigt nemme at tilberede, og med friske tomater, spaghetti og et varmt strejf af chili bliver retten let at gå til for både store og små.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl muslingerne, og sørg for, at alle er lukkede og hele. Kassér de åbne muslinger, som ikke lukker i, når du banker dem let mod bordpladen.
Kog spaghettien al dente i letsaltet vand som anvist på emballagen.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Rens og hak chilien. Steg skalotteløg, hvidløg og chili i olie i en gryde et kort øjeblik.
Skyl tomaterne, og hak dem groft. Vend tomaterne i gryden. Skyl og hak persillen. Tilsæt persille og hvidvin, og bring i kog.
Læg de rensede blåmuslinger i gryden, når saucen koger, og læg låg på gryden. Lad muslingerne simre i tomatsaucen i 4 minutter under låg. Kassér herefter de muslinger, som ikke har åbnet sig.
Vend den friskkogte, afdryppede spaghetti sammen med muslinger og tomatsauce i gryden. Smag retten til med salt og peber. Drys med friskhakket persille, og servér straks.

Tip!

Det italienske udtryk ”al dente” betyder direkte oversat ”til tænderne”, og med det menes, at pastaen skal koges, så den stadig har bid. Dette anbefales især i retter, hvor pastaen skal vendes med en sauce efterfølgende, fordi den så bliver tilberedt yderligere i den varme sauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck