Spaghetti carbonara med persilledrys

Spaghetti carbonara er en klassisk ret fra det italienske køkken – simpel, men med stor smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog spaghettien i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen.
Skær pancetta i mindre stykker, og steg det gyldent på en tør, varm pande.
Lad pancettaen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skyl og hak persillen.
Hæld den kogte spaghetti over i en sigte, og lad den dryppe godt af.
Hæld den tilbage i gryden, og bland den med pancetta, æggeblommer, æggehvide, friskrevet parmesan og hakket persille, mens den stadig er rygende varm.
Anret spaghettien i dybe, varme tallerkener, og drys med fintrevet citronskal og masser af friskkværnet peber. Servér straks med godt brød til.

Tip!

Det er ikke nødvendigt at krydre med ekstra salt, da både pancetta, parmesanost og kogevand salter retten helt naturligt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft