Spæde grøntsager med rygeostcreme

De spæde grøntsager serveres i små urtepotter med rygeostcreme – en munter servering, der sætter skub i samtalen ved bordet.

Ingredienser

Udstyr

seks små potter af ler (eller andre små portionsskåle)

Sådan gør du

Rist ymerdrys i hasselnøddeolie på en pande, til det er sprødt. Tag panden af varmen, og vend ymerdrysset sammen med maltmel.
Rens radiser og gulerødder. Lad toppen sidde på (fjern visne blade).
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker. Vend forsigtigt rygeost i med en ske, og smag til med salt og peber.
Anret rygeostcremen i små potter eller skåle. Stik radiser og gulerødder ned i cremen.
Dæk den hvide creme med hasselnøddedrys, og pynt med rød skovsyre eller dild.

Tip!

Maltmel laves typisk af spirede hvedekerner, som er tørret og ristet. Ristningen giver en let sødlig og bitter smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth