Souvlaki-wraps

De souvlaki-marinerede koteletter med tzatziki smager af ferie i Grækenland. Kødet kan også sættes på spyd og tilberedes på grillen.

Bemærk: Marineringstid: Mindst 30 minutter, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Pres saften af citronen. Skær koteletterne i tern, og vend dem i olie, citronsaft, presset hvidløg og krydderier i en skål.
Sæt kødet på køl i mindst 30 minutter, gerne natten over.
Pil rødløgene, og skær dem i både. Kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade.
Giv gryden et hurtigt opkog, og hæld indholdet på skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i flere uger, hvis I ikke spiser det hele med det samme.
Skyl agurken, og riv den groft. Drys med lidt salt, og lad agurken dryppe af i en sigte.
Pres saften af citronen. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber.
Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
Steg kødet på en varm (grill)pande, og servér det med lune fladbrød, grofthakkede mynteblade, skyllet rucola, tzatziki og syltede rødløg.

Tip!

Erstat evt. fladbrødene med tortilla-wraps eller pitabrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic