Sorbet med citron og lime

Lækker hjemmelavet sorbet af friske råvarer. Der er hverken sparet på citron eller lime, men det syrlige får godt modspil af sukkerristede græskarkerner.

Bemærk: Frysetid: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring sukker og vand i kog i en gryde, og lad det koge, til sukkeret er opløst.
Skyl citroner og limefrugter. Riv skallen på den fine side af et rivejern på ¼ af citronerne og ½ af limefrugterne.
Pres saften af citronerne og limefrugterne.
Bland den pressede saft og den revne skal i sukkerlagen, og hæld blandingen i en fryseegnet beholder.
Sæt beholderen i fryseren i mindst 6 timer. Pisk eller rør ofte i sorbeten under indfrysningen for at undgå, at der dannes store krystaller og isflager.
Tag sorbeten ud af fryseren i god tid, så den ikke er for hård. Anret den i glas, og drys med græskarkerner eller hakkede nødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft