Sommerlagkage med vaniljecreme og friske bær

Selvom jordbær er bedst i sommersæsonen, så kan du sagtens lave den saftige lagkage året rundt.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º. Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme. Lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker helt hvidt og luftigt med en elpisker. Rør det smeltede smør og mælk i æggemassen med en ske.
Sigt mel, kakao, bagepulver, vanilje og salt i dejen, og vend det rundt, til dejen er jævn.
Smør springformen, og drys den med et tyndt lag sukker. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter.
Lad kagen afkøle helt, før du tager den ud af formen og skærer den i 2 lige tykke bunde.
Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Når cremen er tyknet, tages den af varmen. Stil den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og vend det forsigtigt i den kolde vaniljecreme.
Vask springformen af, og tør den. Læg den ene kagebund i bunden af formen. Rens jordbærrene, skær dem i halve, og placer dem langs kanten af formen, så bærrenes skæreflade <br /> placeres helt op imod indersiden af kanten. Skær 8 jordbær i kvarte, og fordel dem oven på kagebunden. Fordel ca. halvdelen af vaniljecremen oven på kagebunden.
Læg den anden kagebund i formen oven på vaniljecremen. Tag forsigtigt lagkagen ud af springformen, og fordel resten af vaniljecremen på toppen af kagen.
Pynt rundhåndet med resten af jordbærrene, blåbær og hindbær. Drys med knuste frysetørrede jordbær.

Tip!

Hvis du lægger lagkagen sammen lag for lag i en springform, kan du give den en dekorativ kant med store, halverede jordbær, som placeres tæt op mod formens kant.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft