Sommerkage med vaniljecreme og bær

En dejlig nem kage at trylle frem til sommerens festlige lejligheder. Kagen bygges op som en lagkage, og har en dejlig smag af både kokos, vanilje og citron.

Ingredienser

Udstyr

Springform el. firkantet form, ca. 18 x 25 cm.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader. Rist kokossen lysebrun påen tør pande, – pas på, det går hurtigt. Hæld den ud på en tallerken og afkøl.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive med salt og halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne sammen med resten af sukkeret, til det bliver lysegult.
Sigt mel og bagepulver i, og rør kokossen i. Vend hviderne i dejen lidt ad gangen, og hæld den i en springform eller firkantet form. Bag kagen i ca. 20 min.
Pisk fløden til skum. Rør mascarpone og flormelis sammen, og smag til med vanilje og citronskal. Vend flødeskummet i cremen.
Del kagen på tværs til tre bunde, og fordel creme og bær mellem og ovenpå som en lagkage.

Tip!

Bag evt. kagen dagen før, og læg den sammen, lige før gæsterne kommer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Bjørn Jakobsen