Solbærflødeis med mørk chokolade og kakaonibs

Denne ispind minder om den evigt populære ”kæmpeeskimo”, som er en vaniljeflødeis med solbærsauce og mørk chokolade – den her er bare lidt bedre!

Bemærk: Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over).

Ingredienser

Udstyr

otte ispindeforme

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Varm forsigtigt solbær, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og kog det sammen i ca. 5 minutter.
Hæld den varme solbærblanding gennem en finmasket si over en skål, så kun den fine puré er tilbage i skålen. Lad solbærpuréen køle af.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Tilsæt salt og solbærpuré, og pisk det sammen til en jævn masse. Pisk fløden til let skum, og vend den i.
Hæld iscremen i ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Sæt pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over.
Tag isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet i fryseren, mens du forbereder overtrækket.
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, og dyp isene ned i glasset, så de får chokoladeovertræk.
Drys straks med kakaonibs på begge sider, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren igen i mindst 1 time, før de skal serveres.

Tip!

Ispindeformene hedder ”mini classic” og kan fx købes hos Kunst & Køkkentøj samt på kageting.dk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft