Sojamarineret laks med citrus og chili

Når der er fisk på menuen, er bagt laks altid et hit, og især når den nærmest smelter på tungen. I denne ret får laksen et let og friskt udtryk af den syrlige sojamarinade og bliver derved dejlig smagfuld. Kombinationen af den fede laks tilført citrus formår nemlig at skabe en perfekt balance, der rigtig forkæler smagsløgene.


Citrusmarinade i japansk stil 

Med den rette marinade kan dine bagte laks snildt løftes til et helt nyt niveau. Den japanskinspirerede Kikkoman Ponzu skaber en frisk smagseksplosion, da den indeholder en naturlig brygget sojasauce tilsat citrus, der giver et afbalanceret forhold mellem salt og umami. I denne ret blandes saucen til en frisk marinade bestående af dejlige smagsgivere såsom ingefær, lime og hvidløg. Marinaden giver et skønt modspil til laksen, der ligeledes får en skarp smag af den røde chili, som pryder toppen. Kikkoman Ponzu er derfor en nem løsning, hvis du vil pifte din laks op på en hverdagsaften eller ved festlige lejligheder.



Bemærk: Marinering: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Pres saften af limefrugten. Bland hvidløg og ingefær med Kikkoman Ponzu, limesaft, honning og peber.
Hæld marinaden over laksefileterne i et fad, og lad dem marinere i køleskabet i ca. 30 minutter. Skær limefrugten i tynde skiver, og læg dem oven på laksefileterne.
Tænd ovnen på 200˚. Bag laksefileterne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte. Pensl overskydende marinade fra fadet over laksefileterne undervejs.
Pynt med friske krydderurter og evt. lidt chili i skiver. Servér fx med kogte kartofler og en grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 31. maj 2019

Opskrift:Annonce

Fotograf:Annonce