Sødmælksfranskbrød

Nybagt franskbrød er noget af det bedste. Servér det søndag morgen med et lag tandsmør eller en skive ost, og lykken er gjort.

Bemærk: Hævetid i alt: 1 time og 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

to brødforme, ca. 1 l

Sådan gør du

Lun mælken. Opløs gæren heri, og lad blandingen stå i 15 minutter.
Tilsæt æg, salt og sukker. Rør melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen i ca. 8 minutter med håndkraft eller på en røremaskine, til den er glat og ensartet. Ælt herefter smør skåret i tern ind i dejen, lidt ad gangen.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Del dejen i 2 lige store dele. Fold hver del til et aflangt franskbrød, og læg det i formene.
Lad dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth