Sød pizza med frugt og vaniljeis

Pizza til dessert? Jo, det kan man sagtens, når man drejer både dejen og fyldet i tilpas sødlig retning.

Bemærk: Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

1Rør gæren ud i vandet i en skål eller på røremaskine. Rør sukker og salt i. Tilsæt mel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen, til den slipper kanten af skålen.
2Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.
3Tænd ovnen på 220º. Læg bagepapir på 1-2 bageplader, og smør det med olie. Form små, tynde pizzabunde af dejen, så der er én pr. person. Læg dem på pladerne.
4Smør ricotta på pizzabundenene, og drys med timianblade. Halvér fignerne på langs, og læg dem på pizzaerne. Dryp honning ud over pizzaerne.
5Bag pizzaerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
6Servér de varme pizzaer med is og evt. lidt frisk basilikum.

Tip!

Fignerne kan erstattes med blommer, abrikoser eller ferskner skåret i tykke både.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth