Socca-pizza med ærte-feta-creme

Socca er et sydfransk fladbrød, der tilberedes med kikærtemel. Brødene toppes her som pizza med en lækker ærte-feta-creme og ekstra grønt. Supplér evt. med sprødstegt serranoskinke eller bacon.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk kikærtemel, vand, olivenolie og salt grundigt sammen, til der ingen klumper er i dejen – brug evt. en stavblender, hvis du har svært ved at få dejen helt jævn.
Lad dejen stå i 15 minutter. Tænd ovnen på 200°.
Giv ærterne et hurtigt opkog, så de tør op. Brug en stavblender og blend feta og ærter sammen. Smag cremen til med citronsaft, salt og peber.
Opvarm olie på en mellemstor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hæld halvdelen af socca-dejen på panden, vend den rundt, så dejen fordeler sig let op ad kanterne, og sæt så panden i ovnen. Bag socca’en i 10 minutter, indtil den er gylden og kanterne sprøde.
Flip socca’en forsigtigt ud af panden, og gentag processen med den sidste halvdel dej.
Top socca-brødene med ærte-feta-creme, ærter, ærteskud og radiser skåret i tynde skiver. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic