Snegle med citroncreme og birkes

Lækre og bløde snegle med syrlig citroncreme og knasende birkes – det er bagværk, når det er bedst. I denne opskrift bages sneglene i en form, så de holder sammen på den gode creme.

Bemærk: Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

en springform

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille gryde. Fjern den fra varmen, og hæld mælken i. Hæld det i en skål, og rør gæren ud heri.
Hæld resten i sammen med yoghurt, salt og sukker. Ælt mel i, til dejen er glat og slipper bordet/skålen.
Lad dejen hæve overdækket og lunt i 1 time.
Ælt dejen igennem, og rul den ud til ca. 40 x 20 cm.
Smør lemoncurd på dejen, og drys birkes over – gem lidt til pynt.
Rul dejen sammen som en roulade, og skær den ud i lige store stykker. Sæt sneglene i en foret springform.
Pensl med æg, og drys med de resterende birkes. Lad sneglene hæve i 30 minutter.
Bag dem ved 225° i ca. 10 minutter, til de netop har fået farve.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Martin Tanggaard