Små tærter med passionsfrugtcurd og brændt marengs

De små tærter med sprød mørdej og let syrlig passionsfrugtcurd er toppet med brændt marengs og utrolig svære at modstå. Servér dem fx til årets påskefrokost.

Bemærk: Afkøling: I alt mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

8 små tærteforme med løs bund, 7 cm i diameter
en gasbrænder

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen, til den er jævn og ensartet, dog uden at ælte den for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time. Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik den ud i cirkler, som er lidt større end diameteren på tærteformene.
Beklæd de små tærteforme med dejen, og trim kanterne for overskydende dej. Prik dem med en gaffel. Sæt tærtebundene i fryseren i mindst 1 time. Tænd ovnen på 180°. Tag de frosne tærtebunde ud af fryseren, og sæt dem direkte ind i den varme ovn. Bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Tag dem ud af ovnen, og afkøl dem på en rist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Halvér passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud. Mas frugtkødet gennem en finmasket si, så kernerne sorteres fra, og saften løber ned i en skål.
Rør citronsaft, æg, æggeblommer, sukker, citronsaft og den rene passionsfrugtsaft sammen i en gryde. Varm det langsomt op til kogepunktet, og pisk godt undervejs. Småkog i et par minutter under konstant piskning, til cremen tykner. Skær smørret i små tern. Tag gryden af varmen, og rør smørret i. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i passionsfrugtcurden, til den er helt opløst. Hæld evt. curden gennem en finmasket si, så den bliver helt glat.
Fordel passionsfrugtcurden i de afkølede tærtebunde, og sæt dem på køl i mindst 4 timer.
Hæld æggehvider i en ren skål, og pisk dem næsten stive med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning. Pisk, indtil marengsen er fast og blank. Hæld marengsen i en sprøjtepose (evt. med en kruset tylle),og sprøjt den ud i små toppe på tærterne. Brænd forsigtigt marengsen gylden med en gasbrænder.

Tip!

Lav en ekstra portion af passionsfrugtcurden, opbevar det i et glas med låg på køl, og brug det som smørelse på boller og scones eller som fyld i en lagkage.

Har du ikke små tærteforme, kan du i stedet bruge 1 stor tærteform med en diameter på 24 cm, og bage tærtebunden i ca. 5 minutter længere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 5. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft