Små pizzaer med ansjos og oliven

Disse små pizzaer er lækker fingermad!

Bemærk: Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Rør olie og salt i. Rør durummel og derefter hvedemel i, lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men den skal kunne æltes med hænderne. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse.
Tril dejen til små kugler, så der er til 2 pr. mand, og tryk kuglerne helt flade. Læg dem på bageplader med bagepapir, og tryk nogle fordybninger med fingrene.
Smør 1 spsk. tomatsauce på hver pizzabund. Top med skiver af mozzarella og oliven.
Skær hovedet af ansjoserne, åbn fisken, og skrab den indvendigt med en lille kniv. Læg dem på pizzaerne sammen med basilikumblade. Krydr med peber.
Lad pizzaerne hæve i 20-30 minutter.
Dryp med olie, og bag dem i ovnen ved 210° i ca. 20 minutter. Afkøl på en bagerist. Pak dem i bagepapir, hvis de skal transporteres.
Servér med friske tomater, oliven og basilikum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek