Små mandelkranse med kakao, kokos og likør

De små søde mandelkranse er baseret på en klassisk opskrift på financiers – en blød og saftig kage fra Frankrig, som primært består af mandler og æggehvider.

Ingredienser

Udstyr

10 små kugelhopf-forme 6-7 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smør de små forme grundigt med smør eller olie.
Bland mandelmel, flormelis, hvedemel, vaniljepulver, bagepulver, salt, kakao og kokosmel sammen i en skål.
Smelt smørret, og lad det køle let af. Rør æggehvider, mandellikør og det smeltede smør i melblandingen, så du får en jævn og sammenhængende dej.
Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i 20 minutter. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem stå i 2-3 minutter, før de tages ud af formene. Afkøl dem helt på en rist.
Drys kagerne med sigtet flormelis. Servér med ribs eller tranebær.

Tip!

De små forme, som er brugt i denne opskrift, hedder kugelhopf-forme og fås fx hos Kunst & Køkkentøj (kunstogkokkentoj.dk) og i velassorterede isenkrambutikker. Alternativt kan du sagtens bage kagerne i almindelige muffinforme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft