Små jordbærkager med hyldeblomstcreme

Det gælder om at være hurtig, for inden man får set sig om, er disse små jordbærkager væk i én lykkehaps!

Ingredienser

Udstyr

en fast mini-muffinform af metal eller silikone med 24 små huller

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smør minimuffinformen med lidt smør.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker til en cremet masse.
Tilsæt æg, og pisk dejen godt sammen. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og rør det i dejen med en ske, til den er jævn.
Form dejen til små kugler, og læg dem ned i hullerne i muffinformen. Lav en fordybning i dejen med tommelfingeren. Bag kagerne i ovnen i 10 minutter, til de er let gyldne.
Tag dem ud af ovnen, og tryk straks dejen ned i midten med en lille ske, så hver kage tager form som en lille skål. Afkøl på en rist.
Pisk fløde, cremefraiche og hyldeblomstsaft til skum med en elpisker. Fyld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt cremen i kagerne, så den former en flot top.
Rens jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen. Pynt kagerne med jordbær og evt. spiseligt guldstøv, og sæt dem på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft