Små hindbærkager med lakrids og hvid chokolade

Er du vild med hindbær og lakrids, så vil de her små tærter helt sikkert falde i din smag.

Bemærk: Hviletid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en metalmuffinform med mindst 10 huller
en udstikkerform, 5 cm i diameter

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 160°.
2Kom kiks og mandler i en foodprocessor eller minihakker, og blend dem fint. Hæld kikseblandingen over i en skål, og rør den sammen med lakridssirup og smeltet smør.
3Fordel kikseblandingen i en metalmuffinform, og tryk dejen ud til kanten, så der dannes små skåle. Bag kiksebundene i ovnen i 10 minutter. Lad kiksebundene afkøle helt i formen.
4Læg husblassen i blød i 10 minutter i en skål med koldt vand.
5Bland hindbær, sukker, vand og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 5-7 minutter, til konsistensen er som puré. Tag gryden af varmen. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og læg den direkte i den varme hindbærpuré. Rør godt rundt, til husblassen er helt opløst.
6Hak chokoladen fint, og læg den i en dyb skål. Hæld den varme hindbærpuré over chokoladen ad 2 omgange, og rør energisk med en dejskraber i midten af chokoladen, til massen bliver ensartet.
7Løft forsigtigt de afkølede kiksebunde ud af muffinformen, og sæt dem på et fad. Fordel hindbærchokoladen i kiksebundene, og sæt kagerne på køl i mindst 4 timer.
8Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Læg et ark bagepapir oven på et skærebræt, og smør den smeltede chokolade ud i et jævnt lag på papiret. Drys straks med hindbærstøv og lakridspulver, og lad chokoladen størkne, evt. i køleskabet. Stik samme antal cirkler ud af chokoladen med en udstikkerform, som du har kiksebunde.
9Pynt hver kage med en chokoladecirkel, en lakridskugle, et hindbær og en lille top letpisket flødeskum (brug en sprøjtepose med stjernetylle).

Tip!

Du kan lave kagerne med andre smagskombinationer. Udskift fx hindbærrene med friske brombær, og pynt med spiselige blomster eller rød skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft