Små æbletærter med fletlåg

Tærterne er dejligt saftige i sig selv på grund af æblemosen, men du kan evt. servere dem med flødeskum eller cremefraiche til, hvis du ønsker en ekstra cremet dessert.

Ingredienser

Udstyr

otte små tærteforme (eller to mellemstore)

Sådan gør du

Bland mel og flormelis i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æg og vand, og ælt dejen hurtigt sammen.
Klap dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Skræl æblerne, skær dem i kvarte, og fjern æbleskrog og stilk. Skær æblerne i mindre stykker, og læg dem i en gryde med halvdelen af vandet i bunden. Lad dem koge helt ud under låg. Tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis æblerne koger tørre, og rør ofte.
Smag æblemosen til med sukker, alt efter hvor sure/søde de er. Tilsæt kanel, og lad æblemosen køle af.
Tænd ovnen på 180°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd smurte tærteforme med dej, så dejen dækker formens bund og indvendige kanter.
Saml al dej, som bliver i overskud, rul det ud igen, og skær det i ½ cm brede strimler.
Fordel æblemosen oven på tærtebundene, og læg dejstrimlerne på toppen i et gittermønster (det er ikke nødvendigt at flette dem, de knækker let). Tryk gitteret fast i kanten, pensl det med sammenpisket æg, og drys med mandelflager.
Bag tærterne på den nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Lad tærterne køle af i formene, og tag dem forsigtigt ud. Servér tærterne lune eller stuetempererede.

Tip!

I stedet for kanel kan du smage æblemosen til med 1 tsk. stødt kardemomme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek