Sliders med flæskesteg, hjemmesyltede godter og sennepsdressing

Burgere i miniformat er noget for de fleste, og her får du en version med flæskesteg, sprøde svær, hjemmesyltet rødkål og grovkornet sennep.

Bemærk: Tid: 45 minutter. Hævetid, burgerboller: I alt 1¼ time. Ovntid: I alt 1 time og 20 minutter. Marinering: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær agurkerne i skiver. Bland vand, eddike, sukker, salt og peber sammen, og smag lagen til. Læg agurkeskiverne i lagen i et glas med låg, og lad dem trække på køl i mindst 1 time, gerne længere.
Tænd ovnen på 225°. Tjek at sværene på stegen er skåret ordentligt igennem. Er den ikke det, skal du ridse sværene helt igennem med en skarp kniv, dog uden at skære i selve kødet. Gnid flæskestegen grundigt med salt, og stik laurbærblade ned i rillerne mellem sværene.
Læg stegen på en ovnrist over en bradepande med vand i bunden. Sæt den ind i ovnen, og steg den i 25 minutter, til sværen er let gylden. Skru ovntemperaturen ned til 190°, og steg videre i ca. 45 minutter, til stegen har en kernetemperatur på 65°. Er sværen ikke helt sprød, så grill den sprød og boblende på ovnens grillfunktion – hold godt øje, pludselig går det stærkt! Lad stegen hvile utildækket på et skærebræt i 10 minutter.
Smuldr gæren i vandet, og tilsæt kærnemælk, salt, revne gulerødder og de to slags mel. Ælt dejen godt, og tilsæt evt. en smule mere hvedemel, indtil dejen slipper. Lad dejen hæve tildækket i en skål i 45 minutter.
Vej dejen af i stykker på 45 g, og form dem til små boller. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem flade, pensl med sammenpisket æg, og drys med hørfrø. Lad bollerne hæve på pladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°, og bag bollerne i ovnen i 10 minutter. Afkøl på en rist.
Skyl og snit rødkålen fint. Massér den sammen med citronsaften, og krydr med salt. Lad rødkålen marinere på køl i 30 minutter.
Rør mayonnaise, honning og de to slags sennep sammen.
Flæk burgerbollerne, smør dem med sennepsdressing, og læg dem sammen med skiver af flæskesteg, sprød svær, rødkål og syltede agurker.

Tip!

Skal det være ekstra nemt, kan du købe små burgerboller i supermarkedet under navnet ”sliders”. Så slipper du for selv at stå med fingrene i bolledejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft