Skindstegt kulmule med råsyltet salat og græskar-æble-kompot

Kulmulens hvide kød kan virke løst, når fisken er rå, men det samler sig ved tilberedning og bliver mørt og lækkert.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær skallen af butternutsquashen med en skarp kniv. Du skal kun bruge den tynde ende af butternutsquashen uden kerner. Skær den i runde, papirtynde skiver med en skarp kniv eller en mandolin.
Halvér æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i runde, papirtynde skiver.
Vend skiverne med olivenolie og citronsaft, og smag salaten til med salt og peber.
Befri den anden halvdel af butternutsquashen for kerner og skræl, og skær den i grove tern. Varm butternutsquashtern og æble-most op i en gryde, og lad det simre ved middel varme i ca. 20 minutter, til det har konsistens som grov puré.
Tilsæt evt. lidt ekstra æblemost, hvis konsistensen er for tør.
Skræl ingefæren, og riv den fint. Rør ingefær, citronsaft og smør i kompotten, og smag til med salt og peber
Steg kulmulefileterne i olie på en pande med skindsiden nedad i 2-3 minutter. Vend fileterne, og steg dem i 10-20 sekunder. Nip dilden. Servér kulmule med råsyltet salat og græskar-æblekompot drysset med frisk dild.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck